söndag 28 augusti 2022

Vi trivs i Spanien

Lite svalare men fortfarande inget regn. Estepona bjuder på en helg med marknadsstånd, ”svalkande” vindar och ett rikt utbud av matställen. Verkar fortfarande vara semesterperiod här i Spanien.

Bygget verkar inte ha haft semester. Ytterligare ett antal våningar har lagts till sedan vi var här sist. Nu är det nog inte så många kvar. Kranen når inte så mycket högre. Ett rykte vi har hört är att men inte behöver betala fastighetsskatt om högsta våningen inte är klar - säkert en skröna….

Promenaden utefter stranden kändes riktigt bra. Vind och bara runt 27° gjorde sitt till. Vi vände lite för sent så det blev rosé-paus för att orka tillbaka till båten. 

Efter snart 4 månader till sjöss börjar nu de lite mer spännande etapperna. Nordsjön, Engelska kanalen och Biscayabukten var också utmaningar men där var det närmare till Sjöräddningen.

Nu kommer seglingar som tar 4-6 dagar över Nordatlanten till Madeira. Vädret får studeras och bedömas ihop med Charlotte och besättningens förmåga. Vända norrut, när man nu pratar om höst i Sverige, känns avlägset. 

Vi har slutat bada. Sist var det över 29° i vattnet. Nu är det bara drygt 21°. Vi är kanske vad man kallar badkrukor, men mer bad kommer det att bli. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.