fredag 26 augusti 2022

Oljebyte och Fiesta i Motril

Det är många saker som vi aldrig gjort förut. När man bara seglar på sommaren och sen lämnar Charlotte på varvet finns det en del saker som bara blir gjorda. Ett exempel är oljebyte på hjälpkärran (elverket på svenska). 

Det är en 4-cylindrig Perkins motor på 25 hk som driver en generator på 12kW. En vanlig sommar går den inte många timmar. På den här utflykten blir det fler timmar då den används när vi gör dricksvatten genom att avsalta havsvatten. 

Så här långt har vi inte fyllt våra tankar för dricksvatten med vatten från hamnarna. Senast var det i Smögen. När vi frågar här, ska man inte dricka vattnet som erbjuds i hamnarna. Vi använder det för att tvätta Charlotte och våra kläder.

Medan oljan sakta rann ut ur hjälpkärran blev det promenad. Vi hittade stranden, som var lång som vanligt, men också väldigt bred. Alltså bred från promenadstråket ner till vattnet. 

På vägen tillbaka passerade vi nån form av kalas, fest eller kanske fiesta som det kallas här. Det hade anordnats kalas med dryck, snacks och tivoli på ett torg. Verkade vara till åminnelse av ett helgon som hette Santa Adela. 

Vi tog paus och köpte en mugg öl. En av de andra gästerna, han hade säkert suttit där ett tag med sin(a) öl, tyckte nog att vi såg lite bortkomna ut, så han bjöd på en tallrik chips med sardiner. Kul att vi fick ta del av en lokal aktivitet. 

När vi kom tillbaka till Charlotte låg vi en stor färja om babord. Den höll på att lägga till. Det verkar som man kan ta färja både till Las Palmas och Tanger från Motril. Vi väljer att segla med Charlotte. 

Allt väl ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.