torsdag 25 augusti 2022

Värme, sopor och valdebatter

Ibland klagar vi på värmen men ska sanningen fram är värme bättre än kyla. Skillnaden i klädsel mellan Nordsjön och Medelhavet påminner om kalla nätter, filtar och stickade mössor.

Morgonpromenaden, i behaglig värme, blev en rekognosering av omgivningen. Vi befinner oss i utkanten av Motril och förutom färjeläget och småbåtshamnen finns inte några utpräglade turistmål.

Vi ligger i en del av en kommersiell hamn med färjor, lastfartyg och sjöräddningsbåtar. Ibland bullrar det när hjullastare skottar ihop högar av grus eller när truckar backar och piper.

Motril har en aktiv småbåtshamn där man lyfter båtar med truck. Trucken är specialbyggd och kan sänka ner gafflarna under en båt som ligger i vattnet. Ett snabbt och effektivt sätt att torr- och sjösätta. 

Ser ut som det beställs sjösättning när man vill ta en tur. När man kommer tillbaka, efter en utflykt på havet, lyfts båten upp och placeras i en ställning på land.

Nu när Sommar i P1 är över blir det nyheter och valdebatter. Intrycken från vår utflykt blandade med svenska nyheter blir en bra blandning för att öka förståelsen för vad som händer i världen.

Att förstå hur sopsortering går till i Spanien är dock inte helt enkelt. Just här i Motril var det ovanligt tydligt. På andra platser har vi bara hittat en färg på sopkärlen, grått. Styrman hittade en figur som kanske hamnat på fel plats. Låt vara osagt vilket av sopkärlen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.