måndag 29 augusti 2022

Gäller att vara flexibel

Efter nattens åska och regn hittade vi en segelmakare i morse. Han fanns några få steg från grinden ut till bryggan där vi ligger förtöjda. Vår genaker blåste sönder när vi gick från Mallorca så den behöver repareras. 

”Magnusson Sails” hette firman, men segelmakaren lät mer brittisk än svensk. Inga problem att fixa seglet, det var iallafall första kommentaren. Seglet packades i en segelsäck och hämtades med hjälp av pirra. Det ska enligt prognos vara klart på fredag. 

Nu sätts flexibiliteten på prov. Vi har i morgon en bokad plats i Alcaidesa och kan avboka den senast 10:00. Här i Estepona vet vi inte om det finns plats att ligga kvar till fredag förrän efter 9:00 i morgon. Det är spännande att segla….

Det finns ju fler alternativ. Vi kan segla till Alcaidesa och hyra en bil på fredag och åka 4 mil och hämta seglet. Det kommer dock inte att vara helt lätt att få in den stora segelsäcken i en bil och sen bära den ombord - vi löser ett problem i taget. Om allt bara skulle gå som på räls vore livet ganska tråkigt.

Vi handlade idag, om vi nu behöver lämna Estepona i morgon. Vi gick inte på lockvaran vid kassan trots två miniflaskor gratis. Sen finns det gott om fisk i hamnen men vi har heller inte provat att fiska än. Blev tonfisk på restaurang till lunch/middag. 

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.