onsdag 31 augusti 2022

Segelsömnad, klippning och skördetider

Vi hoppas att vårt segel är lagat i morgon. Såg hoppfullt ut när vi tittade in till segelmakaren ikväll. Inte ett helt lätt jobb när man tänker på att ett segel inte är platt. Det är sytt för att bilda en viss form när det blåser.

Den andra sysselsättningen idag var frisörbesök. Visade sig att både frisören och segelmakaren var från England. Hon, frisören alltså, var från London och har bott i Estepona sedan år 2000. Det blir väldigt mycket enklare när man kan konversera på engelska. 

Klippningen blev bra och kostade en bråkdel av priset i Skärhamn. Vi får se vad segelreparationen kostar i morgon. Att den blir dyrare än klippningen är mycket sannolikt. 

Promenaden idag var luftigare än igår. Sikten ut över havet är inte kristallklar. Det är inte dimma men nån form av dis som gör att sikten inte är som den kan vara klara höstdagar i Sverige. 

Skepparn funderar en del på om skörden är klar och hur höstsådden går i Närke. Doftminnen av tröskdamm, spannmål och nyplöjd jord kan komma ibland när mer främmande odörer känns jobbiga.

Allt väl ombord!
HarvningInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.