lördag 13 augusti 2022

Högt upp och blåsväder

Kraftiga vindbyar inatt. När skepparn vaknade av att det knarrade i förtöjningarna, och stack upp huvudet i sittbrunnen vid 3-tiden, blåste det 25 kn från sidan. Enligt prognosen skulle det blåsa 2 kn. 

Behövdes ytterligare en tamp till land. Som sagt, man ska alltid förtöja för storm från alla riktningar. Då slipper man gå upp och jobba på natten.

Nästa planerade hamn är fullbelagd och vindprognosen uppmuntrar inte till ankring i nån vacker vik. Vi förlängde därför vår parkeringsbiljett här i Alicante. Vi hittar säkert på underhåll(ning) som vi kan sysselsätta oss med.

Det blev idag ett turistbesök på Castillo de Santa Bàrbara som ligger väldigt högt. För lite konditionssvaga pensionärer finns det en hiss. Det är 169 meter till toppen och en lång sval gång genom berget från stranden ledde fram till hissen.

I morgon är det varningar för både hög värme och åska. Om vi bara slipper åska så vore en regnskur rätt skönt. Vi har glömt när det regnade sist. Tror inte det har inte regnat sen vi kom till Gibraltar.

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.