lördag 6 augusti 2022

Sista kvällen i Calpe

Idag blev det skattjakt i Calpe med hjälp av svensk lokalkännedom. Vi hittade en hel del som behövs ombord, annat får vi leta efter i nästa hamn. Vi är evigt tacksamma för hjälpen med språk och lokal kunskap om var saker och ting finns här i Calpe. 

Dygnet startade med ett häftigt fyrverkeri. Vi hade första parkett på fördäck och njöt i den svalkande nattbrisen. Sjörövarspelet vanns av styrman men fortfarande ligger skepparn 3 upp. 

Som vanligt dagen innan vi lämnar en hamn börjar tankarna virvla runt. Vilken blir nästa hamn och framförallt vilken långsiktig rutt ska vi ta. Vi har Tanger i Marocko, Madeira och ett antal andra alternativ innan vi siktar på Las Palmas. 

På kvällen kändes en promenad till gamla stan från Real Club Nautico Calpe väldigt bra. Lite skugga och svalka men framförallt ett folkliv med bad, fest och kommers utefter hela stranden. Våra lokala guider hade promenerat ner från bergen och vi åt en ”sista kvällen med gänget” middag.

Calpe är en ort med mycket genuin atmosfär och vi kommer säkert att återvända hit efter vår utflykt på havet. I morgon kastar vi loss och nästa hamn är inte helt bestämd än. Kan kanske bli ankring i nån lämplig vik. 

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.