tisdag 30 augusti 2022

Kvar i Estepona

Vi fick ligga kvar i här till torsdag lunch. Enligt segelmakaren ska seglet vara klart onsdag em eller torsdag morgon. Vi har också bestämt att en del reservdelar kommer att skickas med UPS från Orust till La Linea, Marina Alcaidesa i morgon.

Vi börjar få rutin att hantera underhåll och försörjning av  delar till Charlotte. Det hjälper att vara lite frågvis lokalt och ha ett tryggt varv på Orust. Om man sen inte har tummen exakt mitt i handen så underlättar det.

Vi råkade gå förbi en frisör idag och beställde två tider i morgon. Tiden går fort - det är två månader sedan vi klippte oss i Almerimar. Skepparn funderar på att ta i lite extra - vi får se.

Annars blev dagen lik gårdagen. Promenad på stranden, med skillnaden att gårdagens vattenhål var stängt och vinden lyste med sin frånvaro. Varmt och torrt med andra ord.

Väl ombord på Charlotte blev det tillverkning av bubbelvatten. En väldigt bra uppfinning om man tycker om vatten med bubblor. En av dom prylar ombord som används ofta vid sidan av ismaskinen.

Det övriga som upptar våra tankar är naturligtvis valdebatten i Sverige. Om allt går enligt plan tar det knappt ett år innan vi är tillbaka i Sverige men det känns viktigt att förstå vad som händer i Sverige. 

Tv-tittandet har ökat senaste veckan. Krigsnyheter och valdebatter flimrar förbi. Skepparn, som bl.a. jobbat med IT under många är, är imponerad av tekniken. Vi ser högupplöst  svensk TV i Medelhavet - men begränsningen är 100 GB.

Allt väl ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.