tisdag 9 augusti 2022

En upptäcktsresa i tiden

Vi upptäcker nya saker i varje hamn eller vik när vi ankrat. Vi upptäcker nya funktioner och finesser på Charlotte varje vecka. Vi upptäcker också nya sidor och tankar hos varandra när vi lever så här tätt ihop ombord på Charlotte. Vi har varit gifta i 47 år men har jobbat med helt olika verksamheter. 

Här kan ingen ”smita” till jobbet eller nåt annat ”viktigt möte”, t.ex. till styrelsen för kaninavelsföreningen. Enligt den aktade tidningen Nerikes Allehanda var Bosse ordförande i just den föreningen när han fyllde 40 år. Det var också den enda gången han hoppat ut från ett fullt fungerade flygplan från 3000 m. Egentligen en väldigt dum idé, men allt gick bra. 

Att segla över Atlanten när man är 70+ är kanske lika dumt men riskbedömningen förändras med åldern. Åldern blir en faktor att ta hänsyn till och risktagandet ökar med åldern. Vi är tacksamma för våra år tillsammans som gifta. Ok, vi träffades några år innan vi gifte oss, så det är nog drygt 50 år sedan vi upptäckte varandra på Chalmers.

Idag intogs den sena lunchen på Nautico Club Altea. Altea ligger väldigt nära Marina Greenwich som vi lämnade idag. Vi tog en omväg för att tillverka vatten med vår watermaker. Blev nog drygt 500 liter avsaltat rent vatten som vi kan använda ombord, bl.a. för att tillverka gott bubbelvatten.  

Under lunchen satt det ungdomar vid grannbordet. De kändes som kopior av oss på 1970-talet. Tre grabbar och två tjejer. Fyra av dom rökte och flyttade då ut 1 m på trottoaren. Det är alltså förbjuder att röka även på uteserveringar i Spanien.

Tyvärr är vår spanska för dålig för att kunna tjuvlyssna men tonen påminnde om samtalen på Chalmers-fiket under 70-talet. Vi var unga och försökte visa att vi kunde men var samtidigt ganska nervösa och ensamma. Vi hade inga mobiler att böja oss ner och ta paus i. Kommer inte ihåg, men vi kanske tittade ut och låtsades vara lite filosofiska för att klura ut en passande kommentar.

Vi vet inte om vi får vara kvar här i Altea en natt till. Spelar egentligen ingen roll. Vi drar väl vidare tilll nästa hamn eller ankringsplats om vi blir utvisade.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.