torsdag 4 augusti 2022

Badutflykt

Idag seglade vi 1,5 nm söderut till en liten vik där man kunde ankra. Ärligt så gick vi långt in och ankrade på 9 m djup. Vi hade berg ca 15 m akterut men ankaret satt bra. 

Imponerande vyer på den spanska kustformationen. Hur blev det så här? Vi får nog googla lite men vulkaner och lite bergarter av varierande hårdhet i kombination med frånvaro av inlandsis är vår nuvarande teori.

Vi är väldigt långt från västkustens mjuka böljande klippor och vi är samtidigt väldigt långt från vattentemperaturen på västkusten. Idag kom en fråga upp om det är maneter i vattnet. Vi svarade att vi inte sett några. Ytterligare en googling att göra. 

Våra gäster i form av Ann, Olle, Louise och Erik verkade uppskatta att bada i det salta vattnet utan att få sand mellan tårna. Nära 30° blev det på eftermiddagen, i vattnet alltså. Våra gäster hade med sig en komplett lunch som av avnjöts mellan simturerna.

Tillbaka på vår gästplats i Calpe är vi åter förtöjda några dar till. Man har en fantastisk service här. Man ropar bara på VHF kanal 9 och får sen hjälp med förtöjning och mooringlinor dygnet runt. Riktigt bra när vi bara är två ombord. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.