tisdag 23 augusti 2022

Ett bekvämt livstempo är viktigt

En helt vanlig dag med promenad, påfyllnad av bröd, ost, tomater och Cava samt lunch på Club Nautico Aguadulce. En dag går fort även om det inte händer så mycket.

Pratade idag med Håkan på Martinssons Varvs AB om vårt problem med vagnen på bommen. Vi har lagat det temporärt men det skulle kännas bra att få tag i reservdelar. Förebyggande underhåll är alltid att föredra före akuta reparationer.

Den samlade expertisen för Hallberg Rassy är denna vecka samlade på Öppet Varv i Ellös. Där skulle man säkert fått väldigt många bra svar på kluriga frågor om båtunderhåll.

Charlotte har fyllt 17 år så en del delar finns troligen inte längre att köpa. Hon är värd nya bättre delar efter så många år. Vi människor byter både höfter, knän och hälsenor för att fungera bättre. 

Vår långsiktiga plan är att lämna Medelhavet i början på september för att spendera några veckor på Madeira innan vi i början av oktober siktar på Kanarieöarna.

Vi har två hamnar kvar innan vi laddar upp i Alcaidesa inför lite längre etapper. Väder och vindar ser bra ut för dagseglingar. Det finns dock alternativ. 

Om vi istället för att segla 8 timmar på en dag kan vi välja att addera en nattsegling och då blir det totalt 32 timmar. Det betyder 200 nm istället för 50 nm vilket är stor skillnad. Men nu gillar vi ett bekvämt liv och väljer att segla när det är ljust.

I Alcaidesa (Gibraltar) stannar vi en vecka för att ta emot eventuella reservdelspaket från Sverige och kanske besöka lokala affärer för båttillbehör. Är inte säkert att vi besöker klippan den här gången heller - vi får se. 

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.