fredag 12 augusti 2022

Tvätt, segla jorden runt och matproduktion

Idag blev det tvättdag. Bra el- och vattenanslutning här i Alicante. Det blev också en del administration med betalning av räkningar. Vi underhåller inte bara Charlotte i sommar, Huset hemma får också ny färg på utsidan. Förhoppningsvis är kulören inte ny men man vet aldrig. Kanske kommer vi hem till ett rött hus med vita knutar nästa år.

Morgonpromenaden gick förbi kontor och museum för The Ocean Race. Efter lunchen gick vi dit och konstaterade att tävlingen har utvecklats från den första som ägde rum 1977/78. Filmen beskrev hela historien och hedrade de 5 som inte kom fram. Känns bra att vi avvaktar med Kap Horn. 

Vi ändrade taktiken och stannar 3 dagar i Alicante. Vet egentligen inte varför men det blev så. Senast vi var här kom vår extra besättning med reservdelar så det blev mer underhållsjobb och mindre turistande. Nu blir det fler promenader. Stranden är lik andra stränder och redan på morgonen finns det både badare och soldyrkare på plats.

Dagens Sommar i P1 handlade om klimatet och forskning om hur vi ska producera mat i framtiden. För en f.d. matproducent blev kvällens lyssnande spännande. 

Mat är en del, men värme och gemenskap är minst lika viktiga. Vi kan frysa ihjäl och vi kan i brist på gemenskap kriga och skjuta på varandra. Att fokusera på en sak är forskarnas privilegium och skyldighet. Sen får vi tillsammans prioritera så jordklotet fortsätter att vara beboeligt.

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.