måndag 22 augusti 2022

Larm, dykning och mobilöppning

Idag vaknade vi av att larmet på Ulvebergsvägen hade löst ut. Det var målaren som kom och skulle börja dagens arbete, medan skepparn sov sött och hade glömt att larma av. Så kan det gå när dygnsrytmen är förskjuten till medelhavets inofficiella tidszon. 

Efter morgonpromenaden, på en badstrand som är totalt 1,7 km lång, hann vi äta frukost innan en dykare knackade på. Han skulle reda ut trasslet med linorna från igår. Det visade sig att det fanns tre linor, dvs en för mycket, vilket orsakade att minst en kapades av vår linskärare som sitter på propelleraxeln. 

Dykaren monterade nya linor och kontrollerade vårt roder och propeller. Allt såg bra ut och vi kunde nu använda ytterligare en mooringlina på styrbordsidan. Känns bra med tanke på att vi ska vara här två nätter till.

Skepparn plockade sen fram lite leksaker i form av kameror. Vi har hittills inte använt någon av dom på vår utflykt men idag testades undervattensfilmning. Med kameran på en lång pinne kan man filma under vatten utan att bada.

Annars är säkerheten god när man ligger i hamnarna i Spanien. Det är grindar med lås för att komma ut på bryggorna. Antingen är det passerkort eller sifferkoder. Här är det första gången vi använder telefonen för att öppna grinden. Det räcker med att ringa ett anvisat spanskt nummer för att grinden ska öppna sig.

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.