onsdag 24 augusti 2022

Många vinklar och perspektiv är spännande

När vi seglar eller går för motor gör vi normalt ca 7 kn. Det motsvarar 13 km/tim - en bekvämt långsam cykeltur. Fördelen är att vi hinner observera omgivningen som då förändras ganska långsamt. 

När vi passerar en bit från kusten hinner vi se detaljer från många olika vinklar. Vi ser motorvägar högt uppe på bergssidorna som ibland sänker sig ner till en stad vid kusten och ibland gör ett skutt över en ravin med hjälp av en hög bro. 

Jordbruket här på solkusten är också speciellt. Det klänger sig fast utefter bergssidorna och är oftast täckt med plast eller växthus. Vet inte vad som odlas men avdunstningen vore säkert förödande om man inte hade plasten. Vi har sedan i början av juni inte upplevt en regndroppe på vår utflykt.

Vi kom fram till Motril efter svaga vindar och en hel del motorgång. Om vi säger att hamnar är olika så är det sant. Här verkar det vara en familjeägd marina och en fantastisk service uppväger många andra saker som vackra vyer och häftiga restauranger.

Grinden låses 21:30 så om man inte är inne då blir det en promenad på ca 2 km för att komma in via en annan bevakad grind. Vi ligger alltså i en kommersiell hamn - kan väl liknas vid att ligga i skandiahamnen i Göteborg.

Matstället i kväll var speciellt. Fantastisk service men någon hade väntat för länge på mat.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.