torsdag 18 augusti 2022

Svenskt kaffe och rena lakan

Idag har vi gjort ett väldigt viktigt inköp. Som man frågar i filmen Sällskapsresan, finns det svenskt kaffe? Vi använder en maskin från Nespresso av olika anledningar. Den är strömsnål när det gäller att göra en kopp kaffe och det blir inte sump som är jobbigt att hantera ombord.

När styrman ringde sin vanliga kontakt på Nespresso i Sverige fick hon en adress i Cartagena där man kunde köpa ”kaffepluppar” som passar vår maskin. Vi tog en Taxi och hittade direkt butiken i den stora gallerian. Inte nog med att vi hittade vårt favoritkaffe, vi upptäckte att det heter Stockholm!

Nu har vi bunkrat kaffe så det räcker till Las Palmas. Där ska det finnas en Nespresso butik så vi kan ladda inför Atlanten. Smart att namnge en kaffevariant till Stockholm.

Förutom inköp har vi tvättat lakan. Där är torkningen utmaningen. Lite torkning sker i tvättmaskinen och resten sker i babordshytten med hjälp av avfuktare. Att hänga upp lakanen i riggen har vi inte provat än. Lite svårt att få fast dom i vinden och lite försmädligt om dom landar på grannbåten.

Vi har bokad plats i nästa hamn och försöker hitta en hamn efter den. Därefter börjar vi närma oss beslutet om det blir Tanger före Madeira eller inte. På regeringens och UD’s hemsidor avråder man inte från resor till Marocko. Måste isåfall köpa en marockansk gästflagga. 

Vi hittade idag också ett ”museiföremål” i en telefonkiosk på stan. Provade inte om den fungerade men den hade fin patina. Skulle vara kul att ha en sån ombord kopplad till satellittelefonen. Kanske väl stor och tung men riktigt cool.

Kvällens sista bild visar stor och liten båt med olika typ av motor. Den stora orsakade ljud i vattnet när den körde sin stora bogpropeller. Från den lilla hördes mest stön och hejarop när den ökade farten.

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.