onsdag 3 augusti 2022

Charlotte underhåll, het promenad och tapas

På förmiddagen monterades det nya tryckkärlet. Fungerade perfekt och gängtejpen fungerade - inte en droppe efter trycksättning.

Den efterföljande promenaden längs stranden blev jobbig i värmen. Vi länsade, dvs vi hade medvind, så vi kände inget vinddrag. När vi vände kändes det mycket bättre. Sen är det inte säkert att det var fartvinden som kändes. Kan vara så att vinden ökade i styrka. 

En nödvändig vätskepaus på stranden resulterade i konsumtion av nästan en liter vätska. Ömsom vin ömsom vatten. När vi var tillbaka i hamnen bestämdes att äta lunch på klubben, Real Club Náutico Calpe, där vi är gäster med Charlotte. 

Vi valde en sval lokal, fina dukar med tygservetter och blev serverade dryck. När vi sen ville beställa bara en sallad blev vi upplysta om att lokalen var avsedd för gäster som äter en hel meny. Sagt och gjort, vi erbjöd oss att flytta ut i värmen om dom bar ut våra drycker. Förnuftet slog till och den mycket artiga servitören sa att det får gå för den här gången, men gör inte om det - fri översättning från spansk/engelska. 

Efter siestan gav vi oss på vår trasiga subwoofer. Ny säkring monterades och tester påbörjades. Vid första försöket gick säkringen i säkringsskåpet på Charlotte. Andra försöket resulterade i att den nya säkringen i subwoofern blev svart och en ljudlig smäll. Sista och tredje försöket resulterade i en blixt och trasig säkring.

Som tur är har våra vänner i Calpe koll på både inköpsställen för högtalare och återvinningscentral för elektronik. Det löser sig under veckan.

Kvällen blev åter en fantastisk smakupplevelse på en tapasrestaurang som våra rutinerade Calpe-kännare hade valt. Tack för det Ann o Olle. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.