söndag 7 augusti 2022

Kort segling till en ny hamn

Då är vi åter ensamma ombord i ett skvalpande medelhav utan stress, med 3 månader kvar till vi ska starta vår segling över atlanten från Las Palmas till Grenada i Västindien. Det är en ocean av tid som vi kommer fylla med segling till nya platser.

En hel vecka i Calpe med nära och kära som visade oss runt kommer ta en stor plats bland våra minnen från vår utflykt på havet. Väldigt bekvämt och roligt när man blir guidad på en så vacker plats.

Efter en sen lunch, som alltid numera, blev det vila och därefter  sommar i P1. Oscar Magnusson berättade och spelade musik som berörde. Finns många låtar med Sven-Ingvars på skepparns spellistor. Att ta detta arv vidare måste vara väldigt svårt men samtidigt också inspirerande. Som Oscar sa - det är inte som att ta över ett företag. 

Platsen vi hamnade på idag är ingen stor turistort. Marinan heter Greenwich, vilket troligen är ett sent påhitt av nån marknadsförare. Man påstår att det är den enda hamnen i världen som ligger på 0-meridianen. Just där Charlotte ligger är dock inte alla decimaler 0 men det är nära.

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.