lördag 20 augusti 2022

Underhåll och nya lärdomar

Underhåll av vagn på bom - funderar på vad det heter. Det är iallafall en manick som drar ut seglet på bommen och den har ca 160 små kulor som håller den på plats. En sinnrik konstruktion där kulorna vandrar tillbaka i ett returspår när den dras fram och tillbaka.

De plastdetaljer som sitter i änden av bomvagnen, har av sol och tidens tand blivit spröda, så i går rullade alla kulorna ut och den lossnade från bommen. Med hjälp av en skärbräda och lite klurighet verkar vi ha fixat problemet. Blir test i morgon. 

Promenaden i morse kändes annorlunda. Inga stora hotell och restauranger på strandpromenaden. Lite nyare hus blandat med rätt gamla och slitna lägenheter gav ett annat intryck. Stranden preparerades på vanligt sätt för dagens badgäster, här med hjälp av en tysk Claas traktor.

På kvällen gjorde vi även rent givaren för djup och fart. En sensor som sitter i botten på Charlotte som mäter djup och fart genom vattnet. Man får vara snabb att sätta i en plugg när man tar bort den - genom ett hål på 3 cm i diameter kommer det annars in mycket vatten. Nu kommer vi inte att ha ständig medström längre - något att klura på för den intresserade.

Vi har haft problem att få in Sommar i P1 men igår kom vi på att det nog beror på rättigheter för musiken. Vi kör nu via pod och där är musiken nedkortad vilket troligen gör att man kan lyssna även i Spanien. 

Skepparn ligger 2 upp på sjörövarspelet men styrman har knappat in de sista dagarna.

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.