söndag 21 augusti 2022

Uppe med tuppen och lintrassel

Blev en tidig morgon när vi kastade loss strax efter klockan 6. Det var mörkt så vi navigerade ut ur hamnen mellan röda och gröna bojar med hjälp av våra strålkastare. Soluppgången blev som vanligt magnifik när man får uppleva den på havet. 

Tidvis var vinden ok men mestadels blev det motor. Vi hade en lång etapp på ca 70 nm att avverka. Vi ville runda hörnet Cabo de Gata för att kunna segla mer västerut sen. Klippformationerna är otroligt varierande utefter kusten. Svarta, bruna, gråa och gnistande vita. Släta, perforerade som en ost eller mjuka böljande sandstränder. 

Apropå igår, reparationen av bomvagnen fungerade utan problem. Kändes som den aldrig fungerat så bra. Kan vara så att det har fattats kulor sen länge. Även sensorn för fart och djup uppförde sig exemplariskt efter rengöringen igår. 

Vi hamnade i en hamn som som heter Aguadulce som ligger nära Almeria. Platsen vi fick var helt ok men en mooringlina trasslade så vi ligger lite snett med tamp till grannbåten. Även grannbåten hade problem. Det är lätt att sno ihop linorna när det finns två till varje plats - avundas inte ”marinerarna”, dom gör ett jättejobb, men ibland blir det trassel.

Kan vara så att en mooringlina ligger under vår båt eller är intrasslad i roder eller propeller. Vi löser det i morgon. Nu är vi förtöjda och kvällens vanliga aktiviteter tar vid.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.