fredag 1 juli 2022

Vardagssysslor ombord

Då kom motvinden som gjorde att vi är kvar i Almerimar till söndag. Det innebar också att vi kom närmare kajen. På morgonen, när det var vindstilla, tog vi hem på linan i fören. Tog nog i för lite visade det sig. Ny taktik krävdes. 

Släppte då ut på aktertamparna, startade motorn och la i sakta framåt. Vinden kom lite från sidan så Inger körde bogpropellern åt babord och Bosse tog hem i mooringlinan. Blev lite försiktig hemtagning för att skona ryggen och det räckte inte visade det sig. Ny taktik måste uppfinnas.

Använda en förtöjningslina, som fästes på mooringlinan med en lurig knop, var nästa idé. Vi la den på ankarwinchen och behövde sen bara trycka på knappen. Stora krafter utan att använda ryggen. Det fungerade bra förutom att landgången hamnade väl långt från kajen. Avståndet varierar hela tiden med vindstyrkan så tålamod blev metoden för att komma iland inför kvällsmåltiden på någon lokal uteservering. 

Annars har dagen bestått av mycket begränsad puts av rostfritt, inhandlande och skrivande av vykort samt tvätt av kläder. Vi frågade efter en postlåda och blev hänvisade till ett museiföremål i  parken. Ska bli spännande att se om korten kommer fram. 

Tvätten, två maskiner, gick bra förutom att vi valde sköljprogram i stället för centrifugering. Blötte ner tvätten en gång till alltså. Vädret för att torka tvätt kunde dock inte vara bättre. Gäller bara att ha starka klädnypor så inte tvätten rymmer till grannbåten.

Så går en dag ombord på Charlotte, den första dagen på det andra halvåret 2022. Två månader sedan den 1:a maj när vi lämnade Skärhamn med en oförglömlig uppvaktning av Skärhamns frivilliga Sjöräddare. 

Vi tittade på varandra idag och ställde frågan, ska vi vända tillbaka. Båda ruskade direkt på huvudet och det eniga svaret blev - nej absolut inte. Vi fortsätter våran utflykt på havet tills vidare.

Allt väldigt väl ombord!

(Inte Charlotte)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.