torsdag 28 juli 2022

Tvätt av kläder, lakan och maskinrum

Efter vattenläckan i maskinrummet hade det samlats vatten under huvudmaskinen. Där finns ett utrymme som gör att eventuellt oljeläckage inte ska rinna till kölsvinet och pumpas ut i havet. 

Fanns väldigt lite olja där men vi valde ändå att skopa upp vattnet som oljespill. Det betydde att 30 liter vatten fick dumpas som olja.

Det blev då en diskussion med hamnens Capitanía hur mycket olja vi skulle lämna. Man var dessutom tvungen att lämna oljan på deponi innan blanketten kunde fyllas i. 

Som snål smålänning respektive närking sa vi att det är nog bara 5 liter olja och resten vatten. Ibland bedrar snålheten visheten. Dokumentet vi fick intygade att vi dumpat 5 liter olja. Fartyg ska egentligen ha intyg på alla oljebyten dvs har vi köpt 20 liter olja och bytt i motorn ska vi ha intyg på att vi  deponerat samma mängd.

Så kan det gå. Annars är det tvätt som har varit dagens sysselsättning förutom en promenad till Super Mercado för att fylla på förråden. Att vi sen glömde att köpa melon och styrman gick tillbaka för att inhandla melonen resulterade i ytterligare ett bevis på att vi inte behärskar kulturen. Affärer är vanligtvis stängda 14-17.

Nya försök i morgon efter en middag på Agua de Mar med god mat ikväll. Middagen avslutades med kaffekask som här heter Caracilijo. Sen kan man börja vänja sig vid att man får en liten färdknäpp när man ber om notan. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.