tisdag 12 juli 2022

Livet i en torktumlare

Att ligga för ankar är trevligt. Man måste bara vara säker på att man sitter fast. Det finns datorer ombord som har koll och larmar om Charlotte rör sig för mycket. I morse pep det men det var ingen fara. Vi låg precis på gränsen för det inställda området.

Dyning från väst och vind från nord gör att Charlotte lägger sig på tvären mot vågorna. Det är inte hennes bästa sätt att hantera vågor. Hon rullar från ena sidan till den andra. Känns som att ligga i en torktumlare som byter rotationsriktning varannan sekund. 

Vi klarade nödd och näppe frukosten. Innan dess var det morgondopp där det blev spännande att ta sig upp på badstegen när aktern på Charlotte (bakändan) gungar upp och ner. 

Sagt och gjort, vi går närmare land och ankrar på ett nytt ställe när alla andra lättat ankar från favoritplatserna. Fungerade perfekt blev lugnt och vi kunde njuta av lunch och alla vattenaktiviteter på en ganska stabil Charlotte. 

Sen började det igen. Var troligen inte vår förflyttning som lindrade rullningen tidigare på dagen. Det var troligen vind och vågor som ändrade sig.

Vi får se i morgon om vi är kvar i torktumlaren eller vind och vågor har enat sig och kommer från samma håll. 

Det är nu klart att vi får fler besättningsmedlemmar på fredag. Vi ligger kvar här och går till hamnen i Alicante, som ligger 30 minuter bort, på torsdag. Ska bli kul att bli fler ombord.

Blev många bad i det 27° varma vattnet idag. Vad kallas det när bara halva armarna är solbrända, är det ”bonnbränna”?  Ser att det är vanligt på Charlottes besättning. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.