onsdag 20 juli 2022

71 nm senare

Mallorca, en ö vi bara varit på en gång tidigare (via flyg). Våran extra besättning kan dock allt om denna fantastiska ö. Vi hamnade till ankars utanför Puerto Portals. 

Motor och storsegel gjorde att seglatsen hit tog ca 10 timmar. Ett problem här i värmen är att man gärna avvaktar med kvällsmaten till solen går ner. Det betyder att intresset för avgång i ottan är lågt. Idag kom vi iväg 07:15 men det var inte hela besättningen som var vaken då. 

Å andra sidan, om man lättar ankar vaknar besättningen i fören när kättingen ramlar ner i ankarboxen. Dom akterut väcker man genom att starta motorn. Enda stället där man möjligen kan sova vidare är midskepps. Sen hjälpte det nog att det var en tonåring som sov där.

Palma är inte en vanlig småbåtshamn. Här ligger det riktigt stora båtar och Charlotte skulle inte ta så stort utrymme i hamnen. Trots detta har vi inte lyckats få plats. Vi fyller på förråden och fortsätter troligen att ankra runt i olika vikar runt Mallorca. 

Vi börjar bli riktigt duktiga ankarliggare nu. Dagsignalen i form av ett klot åker upp strax efter ankaret åkt ner. På kvällen tänds självklart ankarlanternan i masttoppen.

Sen får vi se hur det går att sova här. Det är nån form av djurpark på stranden. Där finns det sjölejon och dom låter speciell.  Värmen är nog ett större problem för en ostörd nattsömn. Har fått information att det är samma problem i Sverige, förutom sjölejon då.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.