torsdag 14 juli 2022

Markkontakt

Efter en fin kväll i går vaknade vi på ett vi stilla hav, rullande från sida till sida. Kändes bättre efter morgondoppet. Nån sa att det var kallare än igår. Jo, det var 28,8° dvs 0,7° kallare. Duktigt att känna skillnaden.

Vi gick sedan för motor, i den obefintliga vinden, den korta etappen till Alicante och gästhamnen där. Vi  fick inte reservera plats men efter några telefonsamtal var vi välkomna att gå in mot receptions bryggan och ringa igen när vi väl anlände.

Det fungerade bra, förutom att receptions bryggan var upptagen av flera båtar. Där låg bland annat våra norska vänners X 65 längs med kajen. Vi fick istället en jättebra plats direkt utan att förtöja två gånger. Det gillar vi.

Nu gäller det att proviantera efter 4 dagars ankring.  När man ankrar är det enkelt med kompost. Man slänger det överbord och det tar ca 30 s innan fiskarna slukat allt. Nu gäller det att hitta avdelningen för resten av soporna - men först lunch. 

Den första restaurangen låg ca 50 m från båten. Efter en som vanligt sen lunch blev det promenad i värmen till livsmedelsaffären. Det tog på krafterna och trottoaren verkade vågig som på havet. 

Solen gick inte precis ner över havet ikväll. Det får man ta när man ligger i en hamn.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.