fredag 22 juli 2022

Värmen tar på krafterna

När man ligger vid kaj med landanslutning betyder det att man kan köra AC’n. Vi trodde nog inte att det var en funktion vi skulle använda men de senaste dagarna är det en mycket uppskattad finess på Charlotte. Temperaturen på dagen är 34° och den sjunker till 25° på natten. 

Även de som bor och jobbar här, pratar om en mycket ovanlig och lång värmebölja och vi passade på med lite administration och uppgraderingar inne i Charlotte på förmiddagen utan att därför svettas. 

Det var ingen i besättningen som riktigt tog initiativ till lunch, kanske beroende på den svalkande miljön ombord. Det orsakade att vi kom iväg sent och med en något osäker plan. Att äta i hamnens klubbhus med swimmingpool lät som en bra idé. Badkläder packades och allt kändes bra. 

Vi kom dit strax efter 14:30 och fick oss serverat öl, Coca-Cola och sangria. Vi pratade, knappade på våra telefoner och hade det bra. Menyvalen var klara och vi började fundera på när vi skulle få beställa. När klockan var 15:45 fick vi beskedet att köket hade stängt. 

Försiktigt uttryckt var humöret inte på topp just då. Blodsockerhalten var låg, 34° och solsken utan skugga - det var rättare sagt panik. Var hittar man en annan restaurang. Vi spanar in en inbjudande fasad med parasoller och bord med gäster. Vi ångar in direkt, ångar var nog ordet, och får frågan om vi bara ska dricka något. 

Det var inte vad vi hade tänkt oss. Då fick vi en lektion i hur det fungerar på dessa breddgrader. Klockan 16:00 stänger alla restauranger köket och öppnar igen runt 20:00. Det fanns alltså ingen mat där heller och klockan var 16:00. Låt vara att vi kanske åt en lätt frukost runt 09:00 men nu kändes det akut. 

Vi fick tipset att leta efter en tapasrestaurang för dom har öppet. Efter en svettig promenad på 15 minuter kom räddningen. Där var den, lunchrestaurangen som hade mat till oss. Den gamla serveringen av öl, Coca-Cola och sangria hade dunstat bort. Bara att börja om från början.

Vi fick mat och alla blev nöjda och mätta. En ytterligare erfarenhet att lägga till övriga kunskaper som ännu inte glömts på ålderns höst.

Två femtedelar av besättningen använde de nedpackade badkläderna och promenerade till stranden medan vi övriga tog en välförtjänt siesta på Charlotte. 

Att sen skriva denna blogg i sittbrunnen när solen gått ner är väldigt kul och avkopplande. Det svåra är att sluta innan det blir för långt, vilket inte lyckades idag. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.