onsdag 13 juli 2022

29,5°

Ytterligare en dag till ankars utan att få landkänning. Blev ingen tur iland med dingen. Förmiddagen ägnades åt att jaga kondensatorer på villovägar. All heder till DHL som löste problemet och dessutom ringde upp och bekräftade. Samtala med en människa är underskattat.

På fredag kommer förstärkning av besättningen och kondensatorer. Leverantör, av kondensatorerna alltså, är ett företag som heter ELFA. Från det företaget  köpte skepparn sin första persondator, en ABC80, som blev en hobby som sen övergick i ett företag för programutveckling på 1980-talet.

Nu för tiden finns inte ELFA med lager i Sverige. Kondensatorer skickas från Nederländerna med DHL. Beställningar som görs måndag eftermiddag levereras på onsdag direkt till dörren. Det har hänt en del på 40 år. 

Dagens andra utmaning visade att gummiblåsan i ett av tryckkärlen för färskvatten var trasig. Det var grundorsaken till att filtren såg ut som om det var rostflagor i vattentanken. Fel, fel, fel - det var rost från trycktanken som kom in till filtret när vattnet hade kommit i kontakt med plåten. Vattnet ska normalt bara hålla sig i gummiblåsan. 

Nya MacGyver lösningar - en slangklämma runt toppen på gummiblåsan tills vi får tag i en ny. Att jaga reservdelar i juli kan ha sina problem. Ingen svarar på mail eller intalade meddelanden. Inte ens firmor som säljer båttillbehör verkar ha förstått att det är nu som saker går sönder och reservdelar behövs.

Mycket teknik idag, men för övrigt är det bad som gäller. Vattentemperaturen kan få den mest tveksamma att bada. Vattnet känns väldigt salt här. Vet inte om det är så - får som vanligt googla. Snart dags för nästa bad - kvällsdoppet innan det blir radio och spel.

Allt väl ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.