söndag 31 juli 2022

Framme i Calpe

Vaknade sent när Charlotte tyckte det var kul att vagga kraftigt från sida till sida. Vi hade hamnat rakt över ankaret med 45 m kätting ute. Skulle ha varit spännande att se hur kättingen lagt sig på botten då det bara var 9 m djupt.  

Vi bestämde oss för att gå mot Calpe trots att vi fått besked att det inte fanns plats för Charlotte. Ringde upp och fick rådet att gå in på deras hemsida och fylla i ett bokningsformulär. Tidigare hade vi gjort samma sak med appen Navily. 

Nu blev det en annan respons. Kom ett svar via mail att vi var välkomna idag. Dessutom ringde man upp och frågade när vi skulle komma. Vi svarade att vi var på väg och beräknade vara framme om en timme. Inga problem, bara att ringa när vi var framme så skulle vi få hjälp av marineraren. Jo dom kallas nåt sånt, dom som tar emot på bryggan och hjälper till med tamparna. 

Efter att ha blåst upp 8 fendrar, förberett två tampar och fått kontakt med marineraren på kajen gick förtöjningen som en dans. Vi hamnade mellan två stöddiga motorbåtar som tyckte om våra stora fendrar.

Efter incheckning och anslutning av landström blev det en sen lunch vid 15:30. Oss lurar dom inte när vi nu lärt oss att köken här i Spanien stänger 16:00. Menyer fanns inga utan det var mobil och QR-kod som gällde. Det har hänt förr så det gäller att ha en laddad telefon när man vill äta ute.

Idag är det den sista juli vilket betyder att vår obegränsade surf, som utanför Sverige blir 100 GB/månad, förnyas i morgon. Nu gäller att förbruka det sista så inga GB förfars. Det blev bl.a. EM-final i fotboll efter en siesta i den vältempererade salongen. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.