lördag 30 juli 2022

Vänt söderut

Svaga vindar vilket betyder stöttning av motor. Dessutom nästan slut på vatten så watermakern fick gå hela vägen. Drygt 1400 liter producerades under dagens segling. 

Vi fick ett tråkigt besked från appen Navily. Calpes hamn tar inte emot så stora båtar som Charlotte. Ett vanligt besked här i Spanien när man inte vill bestämma sig i förväg. Kanske kan man få in ändå fler båtar så intäkterna ökar eller så orkar man inte lägga pusslet. 

Vi provar att gå ner till Calpe imorgon och ringer när vi är precis utanför hamnen. Funderar på vilken tid som är bäst att ringa, kanske vid 13- tiden, när alla som tänkte lämna hamnen har gått, vi är ju då en säker intäkt. Får se hur vi gör - ligga för ankar är också helt ok men det vore kul att träffa Ann o Olle utan att köra dinge.

Ikväll ligger vi för första gången under vår resa för ankar i en bukt där vi ankrat förut, utanför Moraira, ett litet samhälle strax norr om Calpe. Daggästerna har börjat lätta ankar och utrymmet för Charlotte att dansa runt blir enormt. 

Vi har inte sjösatt dingen vilket betyder att vi stannar ombord ikväll. En form av fridfullhet  med lite gung i den knappt märkbara vinden. Vi tänder ankarlanternan och avslutar kvällen med en omgång av sjörövarspelet.

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.