måndag 4 juli 2022

Förtöjde 10:15 i Cartagena

Det tog alltså knappt 19 timmar att ta sig 115 nm. Det blev den seglade vägen med lite gippar och annat trix för att utnyttja den lilla vind som fanns. Vi fick också god hjälp av strömmen, säkert minst 1 kn hela vägen. Totalt har vi nu seglat 2263 nm på 9 veckor. Det är längre över Atlanten. Den etappen får inte ta 9 veckor. I så fall måste vi bunkra extra mat eller ha väldigt bra fiskelycka.

Vi har inte några redskap för fiske ombord, jo vänta, vi har en gammal makrill dörj nånstans. Funderar på vad man kan få på en sån. Svärdfisk verkar vara spännande när man studerar filmer på FB och YouTube. Verkar bjuda på spännande motstånd och har samtidigt ett bra handtag fram för att släpa dom ombord. Vi återkommer med fiskerapporter senare. 

Efter en stjärnklar natt mötte vi vid angöringen i Cartagena ett större skepp från spanska marinen. Det kom även en ubåt i ytläge på väg ut från hamnen. Båda utan AIS men väl synliga på radar. Inga stealth skrov som våra svenska korvetter. Vi mötte troligen en kompis i natt som heller inte hade AIS. 

Dagen efter nattseglingar har vi en tendens att bli lite loja. Lusten att upptäcka en ny stad ligger inte på topp. Bara att drypande av svett fylla i alla papper på hamnkontoret tar musten ur kroppen. Vi tar nya tag i morgon efter test av wifi, elanslutning och justering av förtöjningstampar till knarrfritt läge.

Vi åt en fin lunch på båtklubbens restaurang. Blandning av olika produkter från havet. Vi hade utsikt över palmallén och insåg att det är lite speciellt med palmer. Funderar på om det går att plantera en palm i Skärhamn. Får googla lite ikväll efter sjörövarspelet. 

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.