onsdag 27 juli 2022

Bara två ombord igen

Ikväll är vi bara två ombord på Charlotte, vilket känns lite ovant. Allt blir så mycket enklare om man är fler när man ska ankra, lägga till eller kasta loss. Det ska förberedas med tampar, blåsas upp fendrar, sänkas ner dinge och en del andra saker innan man kan förtöja.

Utan Axel, Louise och Johan hade vi inte seglat till Mallorca så tack för hjälpen. Hoppas resan hem går bra trots strejker.

Inte nog med att vår väldigt duktiga extra besättning mönstrade av idag, Charlottes syster Yaghan, kastade loss i morse så Charlotte känner sig nog också lite låg ikväll. Vi tyckte det var väldigt roligt att träffa systerbesättningen. Hoppas vi kan ses fler gånger i någon hamn eller på något hav. 

Idag kom vi på en ny uppfinning, vilket ofta behövs ombord för att förenkla vardagen. Vattnet som dricks ombord tillverkar vi av saltvatten med hjälp av vår Watermaker. Vi vill inte fylla vatten från kranar på land då det vattnet vanligtvis inte är nyttigt att dricka.

Om man nu ska tvätta, tas vattnet till tvättmaskinen normalt från våra vattentankar som innehåller prima dricksvatten. Men, en tvättmaskin har ju en slang kopplad till en vattenkran. Om man förlänger den slangen till kranen på kajen och samtidigt filtrerar bort eventuella partiklar kan man ju tvätta med ”fulvatten”. 

Vi blev väldigt nöjda med ”uppfinningen” och det körs mer än en tvättmaskin idag. Det gick dessutom att duscha om man istället satte på ett strilmunstycke på slangen. Gardena kopplingar kan man aldrig ha för många av.

Jo, vi har dubbla 63A enfas anslutningar i land så vi kör inte vår dieselgenerator när vi tvättar. Dessutom har tvättmaskinen wifi så vi tvättar med mobilen.

Allt väl ombord!
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.