lördag 16 juli 2022

Pysseldag

Det började med ett, som vi trodde, enkelt oljebyte. Pumpen för att pumpa ur gammal olja startade ju efter lite trix för några veckor sedan. Nu startade den inte. Efter att ha monterat isär den och dessutom lyckats tappa kilen till det drivande kugghjulet kapitulerade servicemannen. 

Det blev en tur till shopen med marina tillbehör som bara låg 50 m från båten. Det första av totalt 6 besök denna dag. Där fanns en pump, dock för 24V istället för 12V, med det fixade servicemannen lätt med hjälp av konsulthjälp med en omkoppling i elskåpet.

Olja och filter byttes vilket är ett riktigt kletigt jobb. Det är lätt att spilla, både gammal och ny olja. I hamnavgiften ingår att man får lämna gamla oljefilter och spillolja. Det är bra för miljön så ingen frestas att slänga saker i vanliga soptunnor eller i värsta fall i havet.

Det blir mycket gjort när man är många. Trots att stranden här i Alicante igår liknades vid Ganges utan kor, floden i Indien alltså, badade delar av besättningen idag också. Är nog bara sand och växtlighet som gör att vattnet inte är så genomskinligt just här. 

Innan dess blev det återbesök på Carrefour för att komplettera med det som glömdes igår. Tror värmen gör att hjärnan går ner på lågvarv och minnet blir sämre. Kombinerat med att man inte orkar skriva listor kan återbesöken bli många. 

Den andra delen av besättningen planerade för byte av dävertlinor. Ett mycket komplicerat jobb som krävde tankemöda och många besök i shoppen. Den delen av besättningen hann också med en siesta för att klarna hjärnan inför själva jobbet som kommer ske nån lämplig dag när det känns bra. 

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.