lördag 23 juli 2022

Kvar på Mallorca

Idag blev det en kort segling på 4 timmar till en enorm sandstrand. Den verkar vara väldigt populär när man ser till antalet båtar som ankrat här nära Platja d’es Trenc. 

Vattentemperaturen är 29,9° och snorkling är en populär sysselsättning bland besättningen. Sjöborrar och små rockor har observerades. 

Till och med skepparn letade fram mask och fenor men hittade inte snorkeln. Vi tror inte att den är kvar i Skärhamn men leta invändigt i Charlotte är väldigt ansträngande i värmen.  Det gick faktiskt att bada utan snorkel.

Ankring är en konst som man aldrig blir fullärd i. Idag ankrade vi först på en perfekt plats med tanke på att åka in till stranden, eller rättare sagt till restaurangen. Efter kontroll av ankarets läge visade det sig att under ett tunt sandlager fanns berg som ankaret studsade på. 

Bara att bita i det sura äpplet och ankra om på ett bättre ställe för ankring men sämre för restaurangbesök. Efter ytterligare bad lägrade sig lugnet och det blev en sen siesta för att samla sig inför kvällens äventyr.

Utvilade och sugna på äventyr firades dingen ner och vi for in till fast mark. Vi äldre hoppade av på en kaj medan dingen fick vila på sandstranden. Vi hoppas den ligger kvar när vi ätit, som numera vanligt, en väldigt sen kvällsmat. . 

Till skillnad från igår fick vi beställa mat. Klockan 22:15 hade inte maten serverats men vi hoppas på det bästa. 
Kan man kanske kalla det nattamat?

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.