fredag 8 juli 2022

Annorlunda strand

Det blev en varm och vindstilla natt. Vi funderar på om man kan vänja sig vid värmen eller om generna och/eller präglingen från Skandinavien sitter där den sitter. 

Torrevieja, en för oss ny hamn, som på flera sätt är många andra hamnar lik men också helt annorlundas. Långa rader av marknadsstånd med ett mycket varierat utbud. Kläder, smycken, leksaker och så även solfjädrar. Vi beslutade att köpa en vacker solfjäder, av bra kvalitet enligt säljaren. Den förra, inköpt för ett par dar sen, ramlade isär efter mindre än 2 timmar.

Strandpromenaden, som vi valde, var inte en sandstrand. Påminde mer om västkusten fast med vulkaniska bergarter. Vi badade inte idag heller. Får se om vi gör det en annan dag. Badkrukor är nog ordet. 

Vi hamnade till slut på en bra restaurang. Sallad med lax till förrätt och 3 olika varianter på tonfisk till varmrätt. Vi har kommit på att om man delar så orkar man både för- och varmrätt. 

I taket på restaurangen hängde mer än 100 lufttorkade skinkor. Vi påmindes om när vi hade ett 20-tal egenproducerade (hemgjorda) lufttorkade skinkor i vår källare i Frötorp. Dom smakade fantastiskt, dom i Frötorp alltså. Här på restaurangen blev det ju fisk så spansk skinka från iberiska grisar med svarta klövar får vänta.

Sen gäller att hitta en plats med skugga och lagom vind för siestan. Inte helt lätt men vi klagar inte. Fantastiskt att ligga på rygg på Charlottes däck och studera himmel och mast. 

Nu går solen ner och då blir det dagens eko och sommar med E-type i P1. Ställningen i sjörövarspelet är 4 upp för……

Allt väl ombord
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.