fredag 29 juli 2022

En fredag förtöjda i Denia

Vi följer omvärlden och vad som händer via e-tidningar och ekonyheterna i Sveriges Radio. Tonen känns lite deppig just nu. Som vanligt är det aldrig så dåligt som det verkar och heller aldrig så bra som man tror. 

Även om vi har det bra så finns det utmaningar med båtlivet också. Framförallt måste man bestämma när och vart man ska segla. Sen får man ta konsekvenserna och har ingen att skylla på. Hittills har det gått väldigt bra, inga jättefarliga missöden. 

Sen finns det farligheter även när man ligger i en hamn. Hur bedömer man vänliga människor som ser vår svenska flagga och gärna vill prata. Skepparn är helt klart onödigt misstänksam och ser tjuvar o banditer överallt.

Styrman är mer social och gör att vi träffar många trevliga, intressanta och ärliga människor. Det är tur vi alla inte är lika. Förutom möten med andra seglare och likasinnade har vi promenerat i värmen och fixat uppdatering av satellit kommunikationen i en väl tempererad Charlotte. 

En stolt skeppare lyckades uppdatera mjukvaran i en 10 år gammal utrustning för Inmarsat - som mot alla odds också fungerade. OBS - det är dyrt att ringa till oss via satellittelefon så vi avslöjar inte telefonnumret här.

På kvällen blev det samma restaurang som igår. En riktig höjdare både vad det gäller mat och service.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.