lördag 2 juli 2022

Livet ombord

Vi ser att förvånansvärt många läser vår blogg. Varierar mellan 100-150 per dag. Vilka som läser vet vi inte, men vilket land som läsaren finns i har vi koll på. Av naturliga skäl är det flest i Sverige men USA, Schweiz och övriga skandinaviska länder är också representerade.. Finns även läsare från Ryssland vilket vi inte förstår varför.

Att vi skriver en blogg, gör vi för att vi själva ska kunna sitta där i gungstolen på hemmet och minnas. Ni förstår säkert diskussionen när vi inte är överens om var vi var och vad vi gjorde. Då tar vi fram bloggen och minns vad som hände. Sen är det väldigt roligt att skriva berättelser. Det har ingen av oss gjort tidigare.

Att leva ombord på Charlotte är ganska lätt. Måtten på däcket (ovansidan) är 19 x 5,5 m. Sen är hon spolformad och väldigt mycket smalare ju längre ner man kommer. Det är där vi bor. Har inte mätt men gissar att boytan är ungefär som en friggebod eller kanske ett Attefallshus. Det är iallafall nära till allt och samtidigt väldigt gott om utrymme för 2 personer.

Det finns andra fundamentala skillnader jämfört med en friggebod. Hon rör sig hela tiden. Hon låter när det blåser och man måste ha koll på en massa mätare. Hur mycket vatten finns det kvar, är det kallt i kyl o frys, är batterierna laddade, har vi diesel tillräckligt och framförallt - sitter vi fast i botten eller i en kaj.

En annan utmaning är ju att bestämma när vi ska flytta på friggeboden. Vi har diskuterat det tidigare men det är alltid en anspänning innan beslutet tas. Nu släpper vi tamparna och lättar ankar. Vilken hamn eller ankarplats siktar vi på - vi får se.  

Nu är det dags för sommar i P1 och sjörövarspel. 

Allt väl ombord. 


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.