söndag 10 juli 2022

Badpremiär

Nu tog vi det säkra före det osäkra genom att ankra. Då är det enklare att motstå alla frestelser på land. Barer, nattklubbar, affärer, restauranger och framförallt detta nattsuddande. Nu har vi minst 500 m vattenhinder mellan oss och närmaste nattklubb.

Tillbaka till verkligheten. En motorsegling med försegel tog oss till San Juan, Costa Blanca, alltså inte San Juan Puerto Rico. Viken ligger lite nordost om Alicante. Vinden var max 8 kn och våghöjden inte mätbar. Vi mötte ett stim delfiner på väg mot båten men vi var tydligen inte tillräckligt attraktiva så dom vek av söderut. 

Annars var det nu premiär för badning. Temperatur 28,6° i ytvattnet enligt givare på Charlotte. Vet inte om vi är frusna av oss men det kändes inte som det vi minns från Karibien. Inne i Charlotte känns det däremot som Karibien.

Vi har ankrat på 7 m djup så vi ser botten. Alltid en utmaning att ankra när det redan ligger en massa båtar i viken. Vi valde ödmjukt en plats ytterst och skepparn kännde sig nöjd när vi svängt in i ankardansen. 

Senare när alla badgäster försvunnit från viken låg vi med gott om svängutrymme. Nu är det vi som är kungar och nytillkomna får anpassa sig när dom ankrat. 

En stor katamaran tog inte ens ner storseglet. Drygt 20 personer ombord passade på att bada innan det var dags att avsluta utflykten. Turistnäringen är viktig i Spanien. 

När vi spanar in mot land så känns stranden väl bebyggd. Flera hus på över 20 våningar där man troligen kan köpa en lägenhet. Fantastisk utsikt över viken, särskilt när Charlotte ligger där, gör säkert lägenheterna attraktiva. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.