tisdag 5 juli 2022

Turist i Cartagena

En fin dag som startade med lite tvätt av Charlotte. Hon samlar mycket sand så spolning och avtorkning behövs. Med vinden från fören och en båt förtöjd om aktern blev spolningen lite försiktig. Speciellt som båten akterut hade hela relingen full av tvätt som skulle torka. Tänk om den bortspolade sanden på Charlotte fastnar på deras lakan. Det vore inte bra för grannsämjan i hamnen.

Dagens promenad gjordes utan att använda mobilen. Vi bara gick åt det håll som en papperskarta visade att den gamla amfiteatern låg. Vi rundande den utan att hitta ingången. Verkade mest vara en byggarbetsplats. Antar att underhållet dom senast 2000 åren är lite eftersatt. Hamnade sen på ett antal smala gator när hungern och törsten slog till. 

Precis när vi passerade en liten restaurang med en uteservering, där gatan lutade betänkligt, tog orken slut. Lutningen var inte så stor att drycken skulle rinna ur glasen så vi satte oss ner.  Svårt att beskriva vad vi åt men det var någon form av spansk sandwich. Den stora händelsen där förutom lunchen var att en stor skalbagge/svärmare kraschlandade på trottoaren och hamnade på rygg. Den var nära döden när många fötter på promenerande turister passerade väldigt nära. 

Vi förbarmade oss över den och vände den rätt varpå den ruskade lite på sig och lättade med stora vingslag och gjorde en lov runt bordet innan den försvann. Dagens goda gärning i Cartagena.

Efter lunchen fortsatte vi runt hörnet och hamnade då på ”Rådhusplatsen” med gatumusik och jättestora uteserveringar. Vi var väldigt nöjda med att redan ha ätit vår lunch på den lilla lokala inrättningen. Rådhusfasaden slår utan tvekan Örebros rådhus. Tjörns kommunhus ska vi nog inte jämföra. Det har en annan tidsålder och är säkert mycket mer praktiskt. Där stoppar vi och vi diskuterar inte vidare vilka valda som finns i de olika lokalerna.

Vi fortsatte promenaden tillbaka till båten för sedvanlig siesta. Tänk att en promenad utan mobil och Google fungerar så bra. Inte alltid bäst att googla fram det lunchställe som har högst ratimg. Sen hade vi troligen hittat entrén till amfiteatern om vi använt Google men det får bli en annan gång. 

Apropå rådhus och folkvalda - vi klurar på om det går att rösta i höst när vi nu far runt på detta viset. Återkommer i frågan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.