torsdag 21 juli 2022

Det gäller att ha bra kontakter

Vi frågade om vi kunde få en hamnplats i Puerto Portals men det pågick en seglingstävling så alla platser var upptagna. Den nya extra besättningen har väldigt bra kontakter lite varstans. Dom lyckades träffa en kamrat som precis var på väg att gå ut med sin båt från Real Club Náutico de Palma de Mallorca - en fin hamnanläggning centralt i Palma. 

Den platsen kunde vi få använda som gästplats mot en normal hamnavgift. Normal och normal - vi kan väl säga att svenska priser under högsäsong i Smögen eller Marstrand är jämförelsevis ett kap. Sen känns det skönt att efter 4 dagars ankring ligga vid kaj. Medelvärdet för veckan blir helt okej vad gäller hamnavgifter. 

Annars blev det igår en fin kväll i Portals efter vi badat i det varmaste vattnet hittills, 30,6°. Bra mat och servering gjorde att vi tog i när vi  beställde från den härliga menyn. Men man kunde få med sig det man inte orkade äta i en s.k. Doggy bag.

Förr i tiden var det lite genant att ta med sig mat som man inte orkade äta upp, men att ta med rester hem till hunden kändes bättre, därav namnet. Idag känns det mer som ett sätt att värna miljön genom att inte kasta bort fullt ätbar mat. Kanske kommer uttrycket i framtiden vara något mer som ”no waste bag”, ”my lunch bag” eller nåt annat klurigt. 

Att ligga i Palma med Charlotte känner vi är långt från vad vi fantiserade om när vi firade ett födelsedagsbarn  här för många år sedan. Vi gick runt i hamnen och tittade på alla dessa fantastiska båtar. Dom finns kvar och har blivit ändå större. Vi njuter nu av vyer och miljöer i en fantastisk hamn på en väldigt speciell ö.

Allt väl ombord!

 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.