måndag 18 juli 2022

Varmt

Drygt 30° i luften och över 28° i vattnet. Vad gör man? Jo man badar, åker dinge eller försöker hitta en plats ombord som har skugga och samtidigt lite vind. Livet är inte helt bekymmersfritt men näst intill. Har man inte mer problem än vi har just nu, ska man vara väldigt nöjd.

Vi får nu också hjälp av ytterligare 6 händer. Det betyder att vi idag har bytt linor i dävertarna - dom vi hissar upp dingen med.  

Vi provade även den nya motorn till dingen och den gick som en klocka. Den har en liten tank i själva motorn.  Det är en utmaning att fylla den när motorn sitter i en gungande gummijolle - skulle ha köpt en tratt. 

Sen blev det för varmt att arbeta vilket betydde lunch följt av siesta innan vi badade igen. Några dök från Charlotte medan andra körde kanonkula. Några läste bok i skuggan. 

Sist men inte minst, blev det storstädning av ett kylskåp. Behövdes en smidig person som når ner till botten. Djupet från bänken ner till botten på kylskåpet är 70 cm. Efter några veckor gör kondens och diverse mat att det växer på botten. Nu är dessa alger skördade och förpassade överbord som fiskmat.

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.