måndag 25 juli 2022

Det går inte alltid som smort

Mycket riktigt, vinden ökade när vi kom norr om Ibiza i natt. Vi hade i god tid rullat in genakern så allt kändes bra. Men, helt plötsligt började nånting fladdra i fören och det visade sig inte vara en för dåligt skotad genua. Det var den hoprullade genakern som av hade rullat ut lite tyg i toppen.

Resultatet blev en sönderblåst genaker som fick tas ner under lite oordnade och blöta former. Allt gick bra och liket ligger nu och torkar medan vi letar en segelmakare som kan avgöra om den verkligen är död eller man ska påbörja en räddningsaktion. 

Efter att ha varit uppe i dryga 30 kn var vinden som tur var nere i 4 kn när vi skulle förtöja i Marina de Denia. Nöjda med att ha förtöjt efter 22 timmars segling, konstaterades att det inte kom vatten ur kranarna och att ena tanken var tom vilket inte var logiskt.

Förklaringen kom när vi öppnade dörren till maskinrummet. Där sprutade varmvatten från en spricka i en slang. Ångbastu är det närmaste man kan likna det vid. 

Sådana här dagar händer ibland på en båt. Inget konstigt och inget att bli deprimerad av. Minst 98% av allt på Charlotte fungerar näst intill perfekt. Det blir en välbehövlig utmaning och en inspirerande hjärngymnastik att hitta bra lösningar på problemen. 

Sen blir man naturligtvis väldigt glad när man möts på kajen av vänner. Att det sen erbjöds service i form av att leta upp en slang med koppling när man skulle cykla till centrum var ju fantastiskt. Tack Nilla o Anders på Yaghan för både bokningen av båtplats och reservdelsförsörjningen.

Två timmar senare var den läckande slangen kapad och skarvad med en ny tät slang och allt fungerar igen. Annars är värmen under den tid som solen är uppe nu en faktor som påverkar livet avsevärt.

Idag var nog den varmaste dagen hittills. Enligt ovetenskapliga rykten mättes temperaturer på över 40°. När man inte bara kan hoppa från båten i det 30-frasiga vattnet är inomhus serveringar med AC populära. Borden som står ute fylls sakta upp när solen gått ner.

Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.