torsdag 30 juni 2022

Tvättning och putsning

Dålig sikt i morse trots att vi la oss tidigt. Hjälpte inte att torka av glasögonen. Charlotte var våt av dagg och i myggnäten för luckorna hängde vattendroppar. Det är nivån på våra bekymmer just nu. 

Det var förresten inte bara bekymmer med fukten. Blev ett bra tillfälle att blöta ner Charlotte och tvätta bort salt och sand på överkroppen. Nu återstår puts av det rostfria som har rostat? Jo, så är det konstigt nog, men Autosol fungerar. Vår teori är att vissa delar är mindre rostfria än andra och då blir det bruna ränder.

Även om vi berättat om filter, oljebyten, kondensatorer m.m. så fungerar faktiskt det mesta. Framförallt fungerar det som behöver fungera för att vi ska kunna segla, trivas och ha det väldigt bra ombord. Vi är väldigt ödmjuka och inser att vi har haft ett fantastiskt liv och är väldigt glada över vår möjlighet att göra den här resan. 

När man läser tidningar (digitalt) och hör på dagens eko känns  annars stämningen annars ganska låg. Covid smitta, börsen, Ukraina och inom politiken verkar alla vara osams med alla. Räntan upp 0,5%, den högsta höjningen på länge till 0,75%. Vi som upplevt och betalat tvåsiffriga procent i ränta under en inflationsperiod funderar på om det blir så nu. Vi får hoppas att vi slipper den utvecklingen en gång till. 

Annars var ju dagens äventyr här i Almerimar frisörbesöken. Bosse gick ut hårt och satte sig i stolen 11:30. En knapp timme senare kom han ut, nyklippt och nyrakad. Han slog på stort och gjorde en komplett översyn. Priset var överkomligt, €15 totalt. Resultatet rent estetiskt och tekniskt får var och en bedöma.

Inger satte sig i stolen 17:00. Efter 13 minuter var hon klar. Sen tog betalningen, via det moderna sättet med klockan, 5 minuter extra. Priset blev €12, inklusive tvätt. Nu klarar vi oss i två månader till. Blir nog en klippning till innan vi lämnar medelhavet.

Putsa rostfritt blev som att putsa mässing och silver till jul. Vi sköt på det. Dimman försvann och därmed steg temperaturen till en för oss alldeles för hög nivå för arbete.

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.