onsdag 29 juni 2022

Ny utmaning

Idag vaknade vi ensamma i hamnen. Nja, inte riktigt men våra norska vänner gick tidigt mot Cartagena så det var tomt om babord. Dessutom var det tät dimma och fuktigt. Solen lyser inte alltid över solkusten i Spanien. 

Halva besättningen tycker inte om att planera men hamnkaptenen vill gärna veta. Vi bokade om så vi har vår plats tom söndag. Vind, vågor och humör känns bra för att ta nästa etapp då.

Under promenaden idag såg det ut som några av de bortglömda båtarna får lite kärlek just nu. Kanske säsongen har startat för båtlivet här i Almerimar. Allt verkar  dock inte ha öppnat för säsongen. .

Drygt 2 månader sedan Skärhamns frisersalong gjorde en insats känns det akut att ta bort lite av isoleringen där uppe. Åldern har glesat ut kalufsen så försiktighet krävs dock.

Google visade att 350 m bort fanns en salong, ”Bonnie & Clyde”. Låter väl som man ansar både män och kvinnor. Sagt och gjort, lunch promenaden följde spåret på iPhone. Ingen rät linje precis mellan alla kajer. 

Innan vi hann fram hittade vi en annan salong. Den skulle vara öppen 16-20. Klockan var 16:15 men dörren var låst så vi gick till mataffären så länge. När vi kom tillbaka 20 minuter senare, var salongen fortfarande stängd. Kanske lågsäsong för frisörer just nu. 

Kvällen kom och dags för mat. Blev ”Crispy Chicken Wings” på ett av säkert 30 olika matställen inom 10 minuters gångavstånd. På väg tillbaka till båten gick vi en annan väg och hittade ytterligare en frisersalong. Bo gick in och pekade på kalufsen. 

Nej, man hänvisade till dörren bredvid. Det här var en damfrisering som inte kan klippa herrar. Men dörren bredvid hade en ledig tid för män i morgon 12:30. Inger fick en tid i den första dörren 16:30 - bokat o klart. Nu ser vi fram mot nya spanska frisyrer i morgon. 

Under tiden spelar vi sjörövarspelet och lyssnar på sommar med Gudrun Persson. En berättelse kombinerat med musik från ett land som idag är svårt att förstå hur det fungerar. Ibland sägs det att man tittar för mycket i backspegeln men det är bra att känna till historien för att förstå. Spela utan noter är svårt - ibland känner man igen sig. 

Vyerna från soffan blir förvridna men vi har det bra i kvällssolen på Charlotte. 

Allt väl ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.