torsdag 2 juni 2022

Lite regn och lite sol

Idag fick vi veta att det kostar 11.000 sek om ett paket med vattenfilter från Orust ska vara framme senast nästa lördag, 11 maj, i Albufeira. Förstår att garantin kostar då det tog mer än 1 månad för ett paket från södra Jylland till Orust.

Den ”lite” större grannbåtens ingenjör kom förbi och gav oss 2 filter som passar. Han ville inte ha betalt utan det räckte med ett handslag. Filtren var på 10 mikron medan det som sitter där nu är på 5 mikron. Undrar om saker som är mellan 5 och 10 mikron är farliga? Tror vi överlever.

Tur att allt inte fungerar perfekt när man lätt kan börja lida av sysselsättningsbrist (om man nu skulle ha sådana anlag). 

Ett annat projekt idag var att fixa kopplingar för att ta in färskvatten från kranen på bryggan till watermakern. Allt för att inte få in dåligheter i våra tankar - alltså i vattentankarna, i huvudet finns det många tankar varav några ibland kan vara riktigt dåliga.

För övrigt testas just nu AC ombord. Med dom rejäla säkringarna och dubbla landanslutningar måste ingenjören, alltså den ombord på Charlotte, prova så allt fungerar. Egentligen är det inte nödvändigt men det känns bra att veta. I Cascais fungerade det när det möjligen kan kännas som en bra idé senare på utflykten och inget händer när man trycker på knappen. Sen är inte AC nåt som är oundgängligen nödvändigt. Den har aldrig använts tidigare, kanske beroende på tidigare seglade nordliga latituder. Tog ett tag innan kabel till landanslutning nr 2 hittades bland gömmorna.

Ikväll blir det sista kvällen för den här gången i Cascais. Kanske är vi tillbaka nästa vår efter ett stopp på Azorerna - men man vet aldrig.

Allt väl och svalt ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.