tisdag 28 juni 2022

Planering

Motvind, ingen vind, hård vind, stora vågor och till sist - vad vill vi. Ja, det är många parametrar att ta hänsyn till. Vi har två datum och platser vi gärna vill planera. 
1/8 Calpe
10/10 Las Palmas

Hur svårt kan det vara att bestämma sig. Just nu har vi en 15 timmars segling framför oss norrut  utefter Costa Blanca. När ska vi lämna Almerimar? Torsdag eller söndag verkar vara bra alternativ om man ser till vädret.

Nästa beslut är om vi ska kasta loss 05:00 och komma fram 20:00 samma dag eller om vi ska gå 17:00 och komma fram 08:00 nästa dags morgon. Stora och viktiga beslut i vår lilla värld ombord på Charlotte. Vi får se, det är ju bara tisdag idag.

Blev en sallad till lunch med ett glas vin, eller blev det två? Fin utsikt över hamnen där säsongen verkar dra igång med  upptagning och sjösättning av båtar. Det hissas upp och ner, mastas på och backas ner på ramper. 

Blev en varm dag när vinden vände från väst till ost. Det gjorde också att vi kom närmare kajen med den nerhissade dingen. Fanns ett otäckt järn i den spruckna betongen som gjorde sömnen lite orolig. Var uppe två gånger i natt och tog hem på tampen i fören efter att ha släppt ut lite i aktern. Sånt ska man ju göra innan vinden vänder för slippa ta i så på den tjocka tampen. Man lär sig varje dag.

En fin kväll avslutades med en middag tillsammans med våra båtgrannar. Dom lämnar tidigt i morgon för att gå till Cartagena, ca 110 nm. Blev fina diskussioner med erfarna seglare och många nya tips inför Karibien.

Allt väl ombord!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.