söndag 26 juni 2022

Ny hamn - nya bekanta

Ankaret fungerade hela natten. Inte så konstigt när det var nästan vindstilla. Hade nog varit helt ok med bara en kätting på botten. Sen uppstår nästa farhåga när man ska ta upp ankaret. Bara det inte fastnat i nåt. Ett gammalt ankare, en elkabel eller en lurigt utformad sten. Nu vill man att det smidigt ska komma upp - vilket det gjorde. Klockan 9:10 lämnade vi vår ankarplats sedan 2 dygn och gick österut  

Vinden var västlig på 18-22 kn så med några gippar kom vi fram till Almerimar enligt prognos klockan 16:30. Lunchen blev hamburgare som inköpts för några dar sedan och frysts i vår fortfarande väl fungerande frys. Helt otrolig lyx att ha fryst kött och glass ombord.  

Fin segling till Almerimar, inte att förväxla med Almeria. En jättestor hamn där vi fick höra historien om andra HR62 båtar som varit här. Hamnkaptenen visade Bamses besökslogg här och hade allt gott att förtälja om familjen Rassy. 

I Almerimar fick vi efter byråkratin en plats bredvid en  norsk X65 som direkt bjöd oss in på ett glas vin. Första gången vi socialiserar med andra förutom familjen på den här resan. Nu börjar seglarlivet med nya vänner i olika hamnar. Deras X-båt har tillverkningsnummer 1 och det har bara byggts 4 så här långt. Fantastisk båt med otroliga utrymmen men också kolfibermast och rullstor i bommen. Lite mer racing typ än Charlotte.

Efter en middag ihop med våra nya norska vänner blir det upptäcksfärd i en ny hamn i morgon. Planen är 4 dagar här innan vi rundar sydöstra hörnet på Spanien. 

Allt väl ombord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.