onsdag 22 juni 2022

Spannmålspriser och midsommarmeny

Torsdag 23 juni 2022 (fel datum ovan)
Igår kom spanska polisen på besök. Vi sänkte landgången men dom kom inte ombord och kontrollerade vårat förråd av Charlotte whisky. Man ville bara se passen och veta vart vi var på väg. Inte så lätt när vi inte har bestämt än och inte vet om vi får plats i nån hamn. 

Vad gör vi på kvällen när TV-gigabyten tagit slut. Jo Sveriges Radio har blivit vårt fönster mot Sverige. Dagens Eko i P1 och Karlavagnen i P4 är favoriter just nu. Sommar i P1 kommer nog bli en ny favorit när det drar igång nästa vecka.

Sen är det tidningsläsning på mobilen som tagit över från papperstidningen på frukostbordet. Fungerar bra då det är för trångt med tidningar på bordet. Förutom DI, är det för Bosses del Land Lantbruk och ATL Spännande att följa prisutvecklingen på spannmål och oljeväxter. Vi betalade som mest 1,40 kr/kg för foderspannmål när den egna skörden inte räckte. I år har priset varit uppe på 4 kr/kg och raps har tangerat 10 kr/kg vilket på vår tid var 2-3 kr/kg. Priset på skinka borde vara mycket högre idag. 

Men nu fastnade vi i gamla minnen. Här har vi köpt skinka, skivad till mackan, för 157 kr/kg. Vi köpte inte kilovis så priset var inte avgörande och vi vet inte om det är dyrt eller billigt. Spanien har en stor grisproduktion och den ökar i år medan andra länder i EU minskar. Man betalar idag ca 22 kr/kg till uppfödarna vilket jag tror är mer än i Sverige (kronkurs 10,50). 

Nej nu blev det mer bondesnack. Får byta spår. I morgon lämnar vi Estepona utan att ha bestämt natthamn. Vi går österut och ser var vi hamnar. Vi inhandlade lite extra proviant på Carrefour så vi kommer inte att svälta. Hittade nån form av sill. Blir spännande att testa. Det inköptes också jordgubbar från Spanien vilket då och då säljs även på ICA Nordevik i Skärhamn. Borde vara mer nyplockade här. 

Studerade också bygget på strandpromenaden. Inte samma teknik som i Göteborg.. 

Kondensatorerna lyser med sin frånvaro……
Allt väl ombord!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.