måndag 6 juni 2022

Utflykt på nationaldagen

Barnbarn på stranden är en utmaning. Dels är det kallt i vattnet och sen får man sand överallt. Men naturligtvis är det kul att träffa familjen från Zürich. Blev bad både i hav och pool. Har förstått att det här är en populär semesterort med bad, golf och många roliga vattenaktiviteter. Fanns många olika djur i poolen. 

Gick en tur i morse och jagade vattenfilter utan resultat. Hade en diskussion med butiksägaren om för- och nackdelar med internethandel. Han kan inte konkurrera med priser och ha ett lager. Han vågade heller inte beställa och lova att det kom innan lördag. Var det bättre förr - nej antagligen inte. Då var det säkert mycket dyrare och inte lättare att få tag på. Det krävdes troligen mer planering än dagens långseglare skulle orka med.

Vad gör vi, bara vi två, på kvällarna när det inte går att titta på TV4 eller SVT. Jo, vi spelar sjörövarspelet (eget namn) och just nu är ställningen lika efter att skepparn vann två spel igår. Spelet inköptes på Cooper Island när vi var på BVI för många år sedan. Inte så mycket skicklighet utan mer tur, frustration och diskussion.

Sen finns det nån form av havre här som har drösat redan. Det liknar flyghavre som var ett gissel att plocka under juli månad hemma i Frötorp. Gick åt många extrahänder både i form av söner, deras klasskamrater och andra ungdomar. 

Allt väl ombord

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.