torsdag 16 juni 2022

Många tankar

Vi måste erkänna att det är känslosamt att segla in i Strait of Gibraltar med Afrika och Marocko om styrbord och Europa med Spanien och England om babord. Att närma sig den berömda klippan i morgondiset kändes stort. Tänk att vi bara färdats på vatten med vår egen båt från Skärhamn till.gränsen mellan dessa två kontinenter.

Att sen delfinerna också gillade Charlotte och om vi kunde tolka vad vi såg - använde henne för att ha simskola med minstingen. Det blev en  fantastisk upplevelse  som pågick länge. 

Man kan säga att vi rör oss i seglingens urkund. Portugal, Spanien och England.  Det känns som om det var dom länderna som upptäckte mycket av den ”nya världen”. Ok, Frankrike hade också en flotta men vi kommer inte ihåg några franska upptäckare. Kan bero på vår okunskap, men revolution, dragspel och Paris nöjeskvarter (det sista genom rykten) är det som vi förknippar med Frankrike, inte stora upptäcktsresande. 

Det är lätt att sväva iväg - tillbaka till Gibraltar och Spanien. Det är 220 volt även här men 63 Ampere är vi inte riktigt överens om vad det innebär. Man kan väl säga att eftermiddagens byggsats monterades men resultatet blev inte riktigt vad som utlovats. 

Allt väl ombord!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.