lördag 18 juni 2022

Idag hade vi passen med oss

Sista bilden igår var en ”Cliffhanger”, ursäkta men vi kunde inte låta bli…..

Idag gick vi genom passkontrollen till Gibraltar som lyder under drottning Elisabeth.  Efter Brexit verkar Spanien få bestämma över handelsvillkoren. Vi hade spanat in en större mataffär och siktade på att fylla på Cava förrådet. Den låg alldeles intill landningsbanan för flyget. 

Man korsar landningsbanan (eller startbanan varannan gång) när man ska ta sig över till the Rock of Gibraltar. Vi vände vid kanten och kom sen igenom tullen med våra vinflaskor på tillbakavägen. Tjänstemannen frågade efter alkohol och vi svarade att vi köpt vin vilket föranledde ett leende och en klarsignal att passera utan att visa innehåller i våra ryggsäckar.

Annars har vi mekat med en AC fläkt efter en lång och sen lunch. Verkar bli rutin att luncha mellan 14-16 i detta land. Prylar i en båt är ofta monterade innan allt är klart med inredningen. Betyder att det nästan är omöjligt att byta något (som t.ex. en fläkt) utan att såga sönder inredningen. I detta fall gick det men med händerna skrapade och plåstrade efteråt. Tror att vi hittat felet - kondensator kallas det.

Underhåll är viktigt. Vår båtgranne verkar ha tröttnat. Tankarna far genom huvudet - kommer Charlotte att se ut så där om ett antal år? Nej, det får inte hända. Forsätter att underhålla ikväll.

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.