onsdag 8 juni 2022

Bilresa västerut

Efter 25 minuters uppförsbacke hittade vi Europcar. Där hade vi hyrt bil. När det då krävdes körkort och pass (hade glömt passet) för att få hyra bilen kröp svetten fram än värre i värmen. Bara tanken att gå tillbaka och framförallt uppför igen kändes oöverstigligt. Då frågade han om jag hade en bild på passet. Hurra, pdf- filen i molnet gjorde susen - puh. 

Sen bar det av på filterjakt. Första stopp blev det stora köpcentret i Portimão. Hade googlat fram att här skulle det kunna finnas. Det tog oss 15 minuter att inse, nej här finns inga filter med aktivt kol på 5 mikron. Blev en lunch och fortsatt googlande. 

Aha - en Volvo Penta dealer. Kan det va nåt. Tog bara 10 minuter med hjälp av hyrbilens GPS. En mycket service vänlig person meddelade att de inte hade några filter av den typen. Han ringde då en kompis öster om Albufeira. Det var ett varv som hade dessa filter enligt översättningen till engelska. En notering på baksidan av ett visitkort där adress, namn och telefonnummer står blev resultatet idag när vi sen gav upp. 

Fick se mycket av landskapet här i Algarve och vi fick även en stund med barnbarnen på tillbakavägen. I morgon kör vi österut. 

Allt väl ombordInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.